Vilket jävla väder!

Så sjukt fint! En centimeter rimfrost i träden, stenhårda skidspår, klarblå himmel å solsken. Kan det bli bättre? Jo, lite mindre kallt kanske, men nu när solen skiner så är det varmt. Jag å Lisa tog liften upp å åkte runt på Sapporo-spåret. Vilken skillnad i temperatur de va där uppe. De va som att gå in i en vägg. Termometern som va i solen visade +2 grader när vi åkte ner i dalen igen. Såg en feting till tjädertupp som lättade och seglade iväg.

Nu har Härnösands Stift kommit hit. 220 pers som ha nån konfirmations utbildning.....

På lördag kanske det blir långloppspremiär i Åsarna. Bestämmer mig nästa vecka om jag ska åka. Tror att banan passar mig, mkt stakåkning å lite diagonal.

Åter i söder

Nu är jag åter på plats i Vålådalen, efter 5 timmar å 40 minuter i bilen. Va faktiskt en sväng på Dollar-store i Strömsund, vilken affär! Där kan man ju för fan släpa in ett fruntimmer å handla porslin å en massa annan skit..blomvaser, tvättmedel...ja, you name it:)  Som ett litet IKEA.
När jag kom ner hit gick jag å gymmade lite innan midda, de va skönt.

Tror att jag kommit på ett bra namn på den blivande valpen. Uj tycker jag låter kort å bra....Uj! Uj! Uj för helvete! haha

På torsdag drar SM igång, då ska vi hålla tummarna för vännerna som är där.


Klimpfjäll

Sitter hemma i Klimpen å tar de lugnt. Kom hem igårkväll å de vart de lite öl å whiskey me fjäll-robin b la. I dag har min hals blivit som den ska, känner ingen smärta längre. KANON!
Jerry åkte som en kung i dag å vann Marcialonga, Jenny kom tvåa i damklassen, väldigt bra de åxå:)

Ikväll bli de en sväng på skidorna hoppas jag, staka runt lite på elljusspåret.

Matts ringde idag å meddelade att Tackla är parad. Vi kom fram till att det kan bli björnhundar av valparna. Tecklas föräldrar drar sig inte för att skälla björn. Hero som har betäckt är inte heller rädd för ett möte med bamsefar. För några år sen va de ett reportage om honom då han vart på björntest i en djurpark. Han va tydligen helt orädd. Björnen kunde gå in i ett mörkt rum och det fanns en lucka så hunden åxå kunde smita in. Hero tvekade inte utan gick in å skällde björnen där inne i mörkret...strongt:)

Åker ner till Vålis igen på tisdag.


Ett lugn i stormen

Aftonbladet åkte supernöjda, STF kom å for rätt nöjda också. Nu ha jag vart ledig 3 dagar. Vare på smakprovningsmässa i Åre bl a. Jobbar 2 dagar å ä ledig 3 men ska försöka byta bort en dag så ja kan va hemma lite längre...åker alltså till Klimpen på lördag:)

Ha vare sjuk en vecka nu, svullen hals å lite snor men de håller på släppa nu.
Matts tik börja löpa för några dagar sen. Han hade glömt å höftledsröntga och skulle göra de men veterinären sa att de skulle bli dåligt resultat för att hon hade börja bli lösare i bäckenet pga löpningen. Parningen blev inställd. I fredags chansade han att röntga å de visade sig att hon hade A-höfter, så bra de gå alltså:) Så nu står hon på parning hos hanhundsägaren. Blir det 2 hanvalpar så blir jag jämthundsägare:)

Nu tvättar jag kläder å efter de så ska jag å jimmy dra iväg å käka pizza:)

Tjillevippen!

10 dagar i rad

Nu brakar snart helvetet lös i Vålådalen. På torsdag kommer 130 pers från Aftonbladet och ska ha 3 dagars konferens och när dom sticker så kommer 190 pers från STF....skorna kommer att gå varma känns det som. Det kommer att bli 10 dagars arbete utan ledighet...känns väl sådär:)

Ha kört några stakpass på skidorna å de känns bra. Ikväll stakade jag 2 varv på 7.5:an och det va grymt snabba spår. Fick lite kramp i nedre magmusklerna på andra varvet. Första varvet tog ungefär 26 minuter, det andra vet jag inte riktigt för jag kraschade å blev liggandes en stund. Jimmy va ute å åkte med hunden sin å ja visste ju att han hade henne i lina. I en liten utförsbacke med en kurva så såg jag jimmy på ena sidan spåret å hunden på andra sidan. Jag försökte ta mig runt på utsidan men där va de massor med is så jag föll å slog i utsidan av röven å gled en bit...så nu har jag ett fint brännmärke å svullet arsle. Det visade sig att jimmy kopplat lös hunden precis innan jag kom..men de såg ju inte jag:)

Nu måste jag ta en kapsyl me whiskey så jag inte blir förkyld eller får nån annan krämpa:)

Roger över, Roger ut!

Äntligen ledig...kanske

I Vålådalen ä de fullt upp me jobb. Tror att de bli stationens bästa säsong hittills. Gästerna ä supernöjda..trots att vi ä för lite personal..men på nåt vis så klara vi de ändå:) På schemat stå de att ja ska va ledi 2 dagar men de kanske int bli nå för de ä en som ä sjuk just nu....hmm.

Idag körde ja ett A3 pass. 50 minuter me riktigt hög puls åsså 20 minuter me lite lägre...göttans.

Vänta på ett mail från en jämthundsuppfödare...Härkilas kennel..få se hur de gå:)



RSS 2.0