Säsongen är slut!

Jag känner mig tvingad att skriva några rader nu. Trycket från allmänheten om uppdatering börjar nästan övergå i hot:)

I fredags körde jag å Philip intervaller på rullskidorna. Det kändes bra. Efter lunch blev det en till dag på vaktmästeriet. Denna gång va de lite mer slit än sist. Vi skulle flytta en minigolfbana för där den stog skulle det bli ett museum. Klockan fyra va vi klara och vi gick bort till restaurangen å jag tog mig något att dricka:) På kvällen blev det utgång till Järpen på inflyttningsfest. De va rätt trevligt. Inget fylleslag direkt men de va bra ändå.

Lördagen blev en dag i lugnt tempo. Jobbade några timmar på kvällen och efter 21 då vi va klara så va säsongen slut:) Hur skönt som helst. Jag, Mandy å Kristina satte oss i Puben å slappade. Låten för kvällen blev Kentas "...jag har väntat så länge på just denna dag å de e skönt att den äntligen kommer..."

Söndag. Efter frukost så började jag å Mandy att förbereda inför kvällens taco-middag. Efter att vi dukat klart så låg vi i soffan å lyssnade på musik å gjorde inte ett dugg. Mandy som är ung och rastlös ville att vi skulle göra nåt. Vi gick bort till Naturum å betalade min skuld å snackade med Ola ett tag innan vi gick på lunch. Direkt när vi kommer in i resturangen så får jag en öl å Mandy får sig ett glas rosévin:) Eftermiddagen flyter på med förberedelser å alkoholintag:) Senare på kvällen ansluter alla som skulle vara med å vi kunde börja äta. Allt flöt på bra och kvällen avslutades innan 2.

Måndag. Slappardag. Vi åkte en sväng till Järpen. Jag fixade ett pass, anmälde mig som arbetslös på AF, handlade lite på Lundhags å åt en pizza. Ett litet styrkepass innan middagen å kvällen avslutades med film.

Idag är det snö på fjällen, frost på backen å strålande solsken. Snart ska jag ut å springa intervaller uppför lappvägen. På eftermiddan så har jag planerat in ett rullskidpass. Längre fram i veckan så blir det städning i restaurangen på torsdag, lite arbete på fredagkväll då bröllopsgästerna kommer. På lördag har vi bröllop så då kan de bli rätt sent. Jag planerar att åka hem på söndag eller måndag. Det beror på hur det känns:)


Paddeläventyr

Dagen började med frukost och en massa skitsnack som vanligt:) Efter det drog jag ner till Järpen och handlade lite och hämtade ut paketet. Skyndade hem igen å drog ut på skidorna. Solen lyste härligt och träningen flöt på bra. Kom hem igen efter 1.5 timme. Vid lunch började jag å Philip smida planer för hur vi skulle få eftermiddagen att gå. Det slutade med att vi drog till "hemliga stället" nere vid Vålån. Medan Fyhrern pratade i telefon så gjorde jag en eld, satte på kaffepannan å slumrade till en stund. När jag letade ved så fick jag syn på en kanot och sa det till Fyhrern. "jag hittade en kanot där uppe!" Nej fan gjorde du de? Vi gick och tittade på den lite och plötsligt så satte vi igång och gjorde paddlar. Philip sprang till bilen och hämtade silvertejp och vips så va 2 fina paddlar tillverkade:) Vi slängde i oss kaffet å slängde kanoten i ån och styrde kosan uppströms. Det var hur fint som helst. Stilla lugnt och soligt! En bit innan vi skulle vända neråt igen så blev de lite strömt så vi fick ta i lite grann. Min paddel börja knaka lite och strax efter vi passerat forsen så gick den av på mitten:) Nerströms gick som en dans och Philip stog upp där bak å sjöng:) Efter tre timmar va vi tillbaka, nöjda med dagen trots att vi bara skulle slappa å må som kungar!
Nu har jag ätit middag å sitter med tunga ögonlock och väntar på att säga gonatt. Imorrn drar jag å Fyhrern till Undersåker å tampas med uppförsbackarna!








Shortsväder!

Nu ha de vare kanonväder ett par dagar. Jag går runt i shorts å kortärmat å bara myser:) Igår va de tomt å öde på O-gården ett par timmar på förmiddan. Mandy å Kristina drog iväg på en liten fjälltur. Jonte är i stan å pluggar. Philip kom däremot hem vid lunch efter sin finland- och norgeresa. Han hade åkt på stryk av en tjock kines på krogen:)

Igår körde jag lite styrketräning och idag blev det 2 lugna timmar på rullskidorna i solen. Såg faktiskt en orrhöna med en tuppkyckling vid vägkanten. När jag passerade flög dom upp å träade fint inte långt därifrån:)

Imorrn är jag ledig så då blir det dubbla träningspass hoppas jag. Ska kliva upp lite tidigare imorrn å kika på älghunds SM som direktsänds på internet:) Sen blir det en sväng till Järpen å hämta ut ett paket innehållande en reflexväst. Fruntimmra i byn gnäller att jag syns dåligt:)

På fredag blir det nog intervaller tillsammans me Philp i backarna upp från Undersåker, tufft:) På kvällen ä vi medbjudna på fest i Järpen hos skidgymnasielärarna, kan bli skoj:)
På söndag har vi planerat en tacomiddag här i O-gården. Stationen står för maten å drickat, tackar!
På måndag kanske det blir en löptur till Stensdalen me Mandy å Kristina å en liten övernattning.

6 oktober blir det avresa hemåt är det tänkt. I mitten av månaden kommer Matts upp me sina jämthundar SJCH SFJCH Knaperbackens Fonzie å Lärvätsalon Lara ( far o dotter) och jagar lite älg. Ska bli grymt trevligt!!


De gör ont å de ä bara en vecka kvar!

Nu har jag också blivit en "bloggare"! Så jag ska väl försöka skriva några rader här och uppdatera er med vad som händer:)

Idag hade jag tänkt träna lite på rullskidorna men efter vurpan i lördags gör det lite ont just nu. Inte så skönt när kläderna klibbar fast i såret:( Så nu sitter jag alltså framför datorn å tar det lugnt. Här i Vålådalen är vi rätt nerkörda och känner ingen arbetsglädje. Helst skulle vi sluta idag å bara koppla av! Men det är bara en vecka kvar nu så de ä bara att hålla ut, bara 4 arbetsdagar kvar..tror jag:)
Igår gjorde jag min första dag som fastighetsskötare. Jonte va min handledare å det klarade han med bravur. Jag fick greja i soprummet, köra runt me 4-hjulingen, sätta upp en boxarsäck och göra lite annat...åka traktor t ex:) Måste säga att de va ett riktigt skönt jobb, de kändes nästan som att inte jobba alls:) Vi letade också efter lite prylar som vi kunde ha i våran pub här på Olandergården. Vi hittade ett litet bord, ett kylskåp å lite lampor. Vi hoppas att invigningen blir nästa måndag:) Nu är det snart lunch. Gött! Lev å må!
Närkontakt med asfalten efter Nulltjärnsvägen!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0