Valparna har kommit!

I tisdags kväll 21.00 kom första valpen ut. En hanne. Sen kom det 7 valpar till. Tik-hanne-tik-hanne-hanne-tik-tik. Vecka 20 åker jag ner och hämtar besten:)

Imorrn ska jag åka hem till Klimpfjäll. Är ledig 5 dagar så de ska bli skönt å komma bort ett tag.
Igår hade  jag min första skidlektion. De va ett gäng äldre herrar och damer. Både blåbär å några som har åkt förut. De va inte så lätt å göra som jag planerat då mer än hälften av gänget hade turskidor. Jävla puckon.


Snart valpning!

På tisdagmorron ringde Matts och meddelade hur röntgen gick. Dom kunde se 8 valpar där inne. Det kan finnas fler som dom inte såg men det bådar gott detta:) Valparna väntas födas kring 29:e mars. Och, jag har kommit på ett namn som det förmodligen blir, Urax.

I dag har jag varit till Järpen och hämtat ett paket från Ginza, skidskorna som jag lämnade in på Lundhags för lagning åsså köpte jag ett par byxor när jag ändå var där:)

Har ställt in Storlirennet. Jag tittade på schemat å såg att jag var ledig 5 dagar så jag åker hem istället:)

Inför Storlirennet

Med 2.5 vecka kvar till Storlirennet (36 km skate) har uppladdningen börjat. Har kört tre skateintervallpass tisdag, onsdag och idag. Jag får se hur resten ska läggas upp, har ingen aning just nu:)

I söndags snackade jag med Matts och han säger att Teckla har blivit tjock så det verkar som att parningen har tagit. På tisdag ska han fara på röntgen och se hur många valpar som finns där inne. Hoppas att det finns några så hon inte går tom..men de borde inte vara tomt om man ska tro på Matts. Kring 29:e mars väntas hon valpa:) Jag bestämer inget om framtiden innan jag vet om det bli nån valp. Har blivit erbjuden fortsatt arbete i Vålådalen och jag trivs ju rätt bra här:) Men helst skulle jag jobba så lite som möjligt om de blir en valp.

2:a plats i Duvedsrajden!

Efter Vasaloppet blev det inte så mkt vila. Måndagen va ju en självklar vilodag men på tisdag ställde jag mig på skidorna igen. Inte så länge utan mest för att värma upp kroppen för att kunna strecha ömmande muskler. Onsdag blev vilodag och ett ont knä som sväller upp ganska mycket under ett arbetspass. Inte så skönt.
Torsdag blev det stakning 7.5 km, gick jäkligt tungt i drevsnön.
Fredag blev det ett lite längre pass på 1.5 timme. Spåren va snabba så de va kul att åka:)

Igår va de dags för tävling igen, Duvedsrajden. Ett "sprintlopp" på 10 km i klassisk stil. Banan är platt så jag valde att köra utan fästvalla. Det blåste kraftig motvind på sina ställen så man hade kanske tjänat på att åka med fäste. På vissa ställen va de dåligt stavfäste också. Gick i mål efter 36.13 på en andra plats i motionsklassen. Efter målgång blev det en stunds bad på Holiday Club i Åre. Efter prisutdelningen åkte vi hem till Vålådalen igen och festade loss. Jag, Jimmy, Jonte å Kroken drog in till Åre och dansade sönder golvet på "Ko-klubben" :) En macka fick avsluta kvällen innan man kröp ner under täcket.

Idag tar vi det lugnt. Ute så snöar och blåser det....tur att man inte ska träna iaf:)

Vasaloppet

På fredag ringde väckaren kl 7. Började med frukosten som bestog av gröt å en macka. Gick och hämtade bilen och packade i den. Halv nio blev det en tallrik fil å en lussebulle. Klockan nio ringer Lars-Peder och meddelar att dom passerat Hoting. Hoppar in i bilen och åker mot stan. Ett jäkla skitväder. Snörök å nån jävla lastbil som ligger före å skymmer allt. Så fort man slår på vindrutetorkarna fryser det till och man får gissa sig fram längs vägen:)

Kom fram till stan, plockade upp Niklas som skulle ta hand om bilen. Upp till Lillänge och hoppa in i bilen med Lars och Olle. Lunch i Åsarna. Kaffe å semla i Älvdalen. Lämna av två tjejer i Evertsberg. Framme i Berga by så hämtades nummerlappen och man tittade lite på vallatipsen inför helgen. Till boendet och lämna grejerna och sen vidare för en pizza.

En lugn lördag förmidda. Lunch vid samma bord som Mikael Niemi..jo, just han:) Bort till tältet och handla valla och sen ut i vallaboden. Kanonväder under dagen. 21 minus på morgonen. I säng vid tio-tiden.

Vaknar tio i fem av att några börja kliva upp. Jag hade inte ställt någon klocka så de va tur att jag hörde att de va lite rörelse:) Frukost och på med kläderna och sen bort till starten. En jävulsk kö. Kom ändå rätt långt fram i startledet.
Starten gick bra. Strax innan Smågan hann jag ikapp Lennart, min platschef. Åkte å snackade lite med han en stund innan jag körde på. Loppet gick jäkligt bra. Kände mig pigg å stark nästan hela vägen. Hade en svacka mellan Hökberg å Eldris. I Eldris ä de bara 10 km kvar till mål så därifrån är det bara att kötta. Tog två muggar sportdryck och en energy-gel och började sedan ta ut dom krafter som fanns kvar. Kom i mål efter 5 timmar 54 minuter och 3 sekunder med ett lår fyllt med kramp å mjölksyra. Åkte 44 minuter snabbare än ifjol och va 1036 placeringar bättre. Från Smågan (10.5 km) till Mora (90 km) plockade jag 1056 placeringar. Är väldigt nöjd.

På måndag va de frukost och sen hemresa. Kom till Vålådalen igen strax efter 16. Åt middag i restaurangen. Drack ett glas vin och lyckades fresta Jonte och Oskar att gå på samma linje:) En öl fick avsluta kvällen.

Idag blev det lite städning, tvättning, skidåkning och vallning. På lördag väntar Duvedsrajden. En skidtävling mellan Duved och Åre. En nätt sträcka på endast 10 km med bara? stakåkning. På kvällen blir det fest. Kroken kommer på besök och förhoppningsvis ska vi väl ta oss in till Åre å gå på nån krog där:)

/ Tha K - Bloddopad av Satan

RSS 2.0