Snart dags för Vasaloppet

Om 1.5 vecka är det dags för vasaloppet. 90 km över myrar, sjöar, genom skog och upp i berg.

Har fått 2 bra träningsveckor nu utan sjukdom. 9.5 timme och 11 timmar förra veckan. Hittills denna vecka har det blivit lite över 4 timmar på 2 pass. 1.20h a2 igår och nästan 3 timmar klassiskt idag med jonte. Med 3 km kvar va kroppen rätt tom och trött. De vart en a2 tillslut med en medelpuls på 162.

ICA-LOPPET

I lördagsmorse åkte jag, jonte å anton till åsarna på skidtävling. I vålådalen va de svinkallt, -18 å blåsigt. Framme i åsarna stog termometern på -16 men vindstilla turligt nog. 45 km skulle avverkas i skogarna. Kl 10 gick starten. Jag tog det rätt lugnt första 2 kilometrarna ungefär innan jag ökade takten. För oftast så brukar första milen va ett helvete då man öppnat på tok för hårt. Ut till 16 km va de bra glid under skidorna och stakningen gick som en dans. Jag åkte i en klunga på 8-10 st och låg trea in i första riktiga uppförsbacken och efter halva den så låg jag sist med kanske 15 meter fram till dom andra när vi va uppe på toppen. Kan ju säga att diagonalåkning inte ä min starka sida:) Låg efter ett tag innan jag stakade ikapp igen, men den stora klungan hade blivit 2 små men tillslut låg jag i den första. Testade min utprovade stakteknik när jag skulle komma ikapp å de funkade bara fint:) Vid 18 km blev skidorna mer trögförda i snön.

Vid 34 km började den riktiga uppförskörningen å de va ganska kuperat i 5 km. Där hade jag min absolut sämsta del av loppet. Tappade direkt på dom andra. Väl uppe på platten igen va de en vätskekontroll å där hade dom varma brödbullar så jag tryckte i mig en för bensinen började tryta. Vid 40 km va ja pigg igen å de blev mer lättåkt. Hörde en snubbe som närmade sig men när jag fick börja staka ordentligt sista 4 km till mål så va ja 2 minuter före honom i mål:) När man kom till mål va de svinkallt. Tårna va kalla å fingrarna stela å de hängde världens istapp från skägget:) Slutade på 60:e plats av 123. Jörgen Brink vann. Jonte slutade på 14:e plats å den girige Anton som bara åkte korta banan,17 km, vann som planerat och inkasserade 3000kr. " Som att lura godis av småbarn" va hans kommentar.då han vann med nästan 4 minuter till tvåan.

Lunch på Åsarna Ski center med Jerka, Laila å Kroken i väntan på prisutdelningen.

På hemvägen stannade vi på Dollarstore i Svenstavik å handlade lite gotta:)

Idag har vi haft vinprovning på förmiddan. Imorrn börjar träningen igen efter 2 dagars vila. Snart dags för kampen i fäders spår, för framtids segrar!





Jonte

RSS 2.0